Stichting Jabulani Kids Zimbabwe

Laatste nieuwsbrief

 

Wij wensen iedereen een gezond en gelukkig 2018!

 

Op de laatste dagen van het jaar 2017 willen wij terugblikken op een voor ons bijzonder jaar met een bezoek aan het King George VI centrum in Zimbabwe.

Wij willen iedereen heel erg bedanken voor de maandelijkse steun en (extra) donatie rondom de 60ste verjaardag van het King George VI centrum. We hebben als cadeau therapiemateriaal, microfoons en zaklampen/adapters op zonne-energie mee kunnen nemen. De microfoons zijn gelijk in gebruik genomen en ondersteunden een geweldige show die door medewerkers en kinderen werd georganiseerd.

 

Cor Hacking, voorzitter van de stichting, schreef een kort verslag over ons bezoek.

King George VI Centrum wordt 60...!

2017 is een belangrijk jaar! Niet alleen omdat het King George VI centrum dit jaar 60 is geworden, ook omdat onze stichting Jabulanikids Zimbabwe dit jaar 15 jaar jong is! Wij hebben de verjaardagen samen kunnen vieren, in Bulawayo nog wel: in juli zijn twee bestuursleden (Nelleke en Cornelius) en twee leden van de Raad van Advies (Willemijn en Hilda) naar Zimbabwe gereisd om de festiviteiten daar bij te kunnen wonen.

En wat een feest was het! Met een optocht van het centrum van Bulawayo naar King George VI; met een feestmiddag in de grote hal van de school, met een prijsuitreiking; en een grandioze avond met zang en dans in het Theater van de stad Bulawayo. De kinderen van KG-VI hebben een wervelende show opgevoerd, met zang en dans.

Maandenlang zijn ze ermee bezig geweest, alles werd uit de kast getrokken om hier een sukses van te maken; en dat is gelukt..! De foto’s die je op deze pagina aantreft spreken boekdelen.

Klik hier voor alle foto's van het feest

Daarnaast hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook met een aantal andere donoren van KG-VI te praten, en samen na te denken over de toekomst van het centrum. Dat blijft zorgen baren, zeker in de onzekere tijd waarin Zimbabwe nog steeds verkeert.

Voor het bestuur was het alweer 6 jaar geleden dat we er waren: veel is er veranderd, de kinderen die we nog kenden zijn natuurlijk 6 jaar ouder geworden en er zijn veel nieuwe kinderen bijgekomen. En wat een oase van rust is het toch; de goede zorgen en het harde werk van de staf van KG-VI heeft ertoe geleid dat niet alleen naar de dagelijkse beslommeringen gekeken wordt, maar ook naar simpele dingen die de kinderen en de staf plezier geven. Zo staan er overal potten met bloemen en planten, heel mooi. En wordt het gebouw goed in de verf gezet op z’n tijd.

Maar de zorgen blijven, die veranderen eigenlijk niet: nooit echt zeker weten of er wel genoeg geld is om de staf te betalen, of om eten te kopen, of om dure medicijnen te betalen. Dat blijft hetzelfde, ondanks alle steun die KG-VI krijgt uit binnen- en buitenland.

 Daarom zijn we zo dankbaar voor jullie steun!!!

 

Boek: Feel Free, This is Home

Stories of Strength and Courage from Zimbabwe's King George VI Centre & School

Inez Hussey, directrice van het centrum, schreef en verzamelde ontroerende verhalen over kinderen van KGVI. Het boek is te bestellen via Amazon.com.

https://www.amazon.com/dp/B074FY5383/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1501621901&sr=8-1&keywords=feel+free%2C+this+is+home

Situatie Zimbabwe

Uit de nieuwsbrief KING GEORGE VI CENTRE – December 2017
Door Inez Hussey

The Zimbabwe Situation

Well here we are writing from a new Zimbabwe – or is it! I am sure everyone was following developments in Zimbabwe and thank you for all the messages we received. Three weeks down the line we are trying to be hopeful and there have been some good developments. However the selection for the new cabinet was worrying and rather destroyed the euphoria we had all felt in November. Our new president has many question marks attached to his name but we still feel that he was a better alternative to ‘Gucci Grace’. So as usual our spirits are up and down but wasn’t it amazing to see so many Zimbabweans out on the streets with so little violence. We pray that our celebrations will yield good results and not end up as the same old situation. At least our new president listened to the cries of the teachers and we have a new minister of Education who will have his work cut out for to sort out the total chaos the last minister managed to create. It has also been such a relief to have a break from the police who made everyone’s lives such a misery and whose powers have been very much curtailed. Those of you who have experienced 15 or more road blocks between Bulawayo and Harare will know what I mean!

 

Film 2017

 Als dank voor alle donaties heeft King George VI centrum een filmpje gemaakt door Farai en Marvelous. Medewerkers en kinderen laten zien wat de school en het centrum voor hun betekent.

https://www.youtube.com/watch?v=COGWaN7Q62U

 

 

Online winkelen en GRATIS DONEREN, dat doet u toch al lang?

Het is niet voor het eerst dat wij u vragen uw online aankopen via www.goededoelshop.nl te doen omdat u met uw aankopen GRATIS kunt doneren aan Jabulanikids. Immers het bedrijf waar u shopt (bol, vliegwinkel, zalando, HEMA) doneert een percentage van uw aankoopbedrag.

Maar let op: winkels doneren niet wanneer u eerst op diverse vergelijkingssites hebt gezocht naar een bepaald product en daarna pas via de Goededoelshop bestelt.
U kunt daar twee dingen aan doen:

  1. wis uw internetgeschiedenis/cookies voordat u de aankoop doet via goededoelshop.nl.
  2. open goededoelshop.nl in een andere browser (bv in Firefox of Chrome) dan in de browser waarin u de vergelijkingssites heeft bezocht.

Wij merken dat steeds meer mensen via goededoelshop.nl winkelen want het bedrag dat we via hen ontvangen wordt elke maand hoger. Blijft dit initiatief daarom delen met vrienden en kennissen om het tot een nog groter succes te maken.